Olagligt kära

Det skrivs mycket nu om Tiwonge Chimbalanga och Steven Monjeza ifrån Malawi och den 14 år långa dom med straffarbete de fått för att de brutit mot ”naturens ordning”. Det var den 26:e December som paret förlovade sig i Mulawi, ett land där homosexualitet är förbjudet, därefter blev de arresterade och har suttit fängslade sedan dess. Här kommer ett axplock av länkar vad som skrivits de senaste dagarna.
Läs mer om fallet på Gender Dynamics, TrollhareAKIMBO,  The Maravi Post, DN, The guardianQX.

En som bland annat har engagerat sig i frågan är Madonna som den 21 Maj skrev på sin hemsida att hon är mycket ledsen över domen som skickade två oskyldiga män i fängelse. Du kan skriva på hennes namninsamling och visa ditt stöd för mänskliga rättigheter här!

Gender Dynamix om protesterna för Tiwonge Chimbalanga och Steven Monjeza:

Visa ditt stöd i Madonnas namninsamling! Eller gå med i facebook gruppen Free Tiwonge Chimbalanga and Steven Monjeza!

0 Responses to “Olagligt kära”


Comments are currently closed.


Share |